Alla hjärtans stad

Många Luleåbor ville vara med och visa sin kärlek och vänskap när kampanjen Luleå – Alla hjärtans stad filmade vid hjärtgungan i Södra hamn. Kampanjen, som arrangeras av Luleå kommun för sjätte året i rad, startar på Alla hjärtans dag och pågår under en vecka. Utöver filmen så sätts små kärlekstecken upp runt om i staden, bland annat vid entrén till Kulturens hus och i Stadsparken.

Kreatörer inspireras under NMW

NMW, Norrbotten Media Week, bjuder på föreläsningar och möten. Inspirationsveckan har pågått för fjärde året i rad i Luleå, Piteå och Boden. Människor från hela Sverige verksamma inom kommunikation, media, teknik, film och musik samlas och byter erfarenheter. Syftet med veckan är att lyfta fram den norrbottniska kreativiteten och inspirera till nya idéer och projekt.

TILLVÄXT

Tre nya byggprojekt i Luleå

Nya bostäder och kontor i centrum, utökad verksamhet för hotell Savoy samt nybyggnation vid universitetet för undervisning och kontor: det är tre nya uppdrag för ändrade detaljplaner som stadsbyggnadsnämnden ska ta fram.

UPPLEVELSER

BERÄTTELSER

Ny tv-serie om de ungas Luleå

Nu har ”XOXO Luleå” premiär, en serie kortfilmer om Luleå, riktad mot en ung publik. Två av huvudpersonerna i serien är bland annat Malin Åsén och Sakib Chowdhury som i serien fick testa allt från jetplan till Raised Fist replokal. – Om vi ska få fler unga att vilja flytta till Luleå måste vi kommunicera med dem i deras kanaler, säger kommunikationschef Roger Jönsson.

Andra delen i tv-serien om Luleå

Nu släpps andra delen i ”XOXO Luleå”, en serie kortfilmer om Luleå, riktad mot en ung publik. I del två får tittarna följa Malin Åsén som hade väldigt kul under inspelningen där hon bland annat fick köra vattenskoter och vara med i ett pridetåg på is. – Jag har nog alltid varit en ambassadör för Luleå och pratat gott om staden. För mig landar mina framtidsfunderingar i att jag vill bo här i Luleå, säger Malin.

Logotyp