Skolan i Luleå nominerad till årets IT-organisation

Som en av tre finalister är skolan i Luleå nominerad till priset som årets IT-organisation 2019 i Norrbotten. Röstningen pågår fram till och med den 17 mars.

– Vi är mycket stolta och glada att ha blivit nominerade till ett så fint pris som årets IT-organisation i Norrbotten. Det långsiktiga arbete som vi bedrivit med digitaliseringen av skolan börjar nu ge resultat och uppmärksammas, säger Britt-Marie Ejnestrand, avdelningschef IT/Administration vid barn- och utbildningsförvaltningen.

Som en av tre finalister är skolan i Luleå nominerad till priset som årets IT-organisation 2019.

Motiveringen till nomineringen lyder:

”Här är parollen ”Digitalt först”! I skolan bedrivs ett intensivt digitaliseringsarbete som ska gynna både barn och elever i Luleå kommun, men även vårdnadshavare och personal. Totalt handlar det om 26 500 användare och ca 10 000 verktyg.

Vårdnadshavare har tillgång till digitala verktyg för att kommunicera och ta del av information av olika slag. Personalplanering, måltidsplanering är andra områden som digitaliserats under senaste åren liksom e-learning.

En spännande digitaliseringsresa har påbörjats och som kommer många tillgodo!”

Vad händer nu?

Röstning på de tre finalisterna pågår fram mellan 6–17 mars på www.agio.selänk till annan webbplats. Den 21 maj presenteras vinnaren på Luleå Business Evening den 21 maj.

Evenemanget Luleå Business Awards - Business Evening uppmärksammar näringslivet i Luleå, visar goda förebilder och inspirerar till företagande.

Text: Caroline Rönnberg
Foto: Shutterstock

08 mars 2019

Logotyp